marți, 20 decembrie 2016

Acidul hialuronic


Injecțiile cu acid hyaluronic reprezintă o altă terapie de succes în lupta cu ridurile.

Atuurile acidului hyaluronic sunt legate de faptul că este o componentă naturală a pielii. În funcție de mărimea moleculelor există mai multe tipuri de acid hyaluronic care se administrează injectabil în funcție de necesitățile pacientului. Succesul terapiei cu acid hyaluronic vine din faptul că rezultatele obținute sunt extrem de naturale, tratamentul este bine suportat de pacient și efectele se văd imediat.

Care sunt indicațiile acidului hyaluronic și ce putem obține?

Ori de câte ori avem nevoie de un plus de volum sau în zonele în care s-au format deja riduri și linii fine, acidul hyaluronic vine să umple aceste depresiuni ale pielii, umplere care se face din profunzime spre suprafață. Mărirea de volum a buzelor, conturul buzelor, șanțurile nazo-geniene sunt doar câteva exemple.  Efectul durează în medie 9 luni, în funcție de activitatea musculară a zonei pe care se intervine si de rata de metabolizare.

Tratamentul cu acid hyaluronic se face sub anestezie locala, iar pacientul își poate relua imediat activitățile zilnice.  Efectele secundare și adverse sunt minime. Ele constau în eritem moderat (roșeată la locul injectării) sau edem tranzitoriu (umflătură). 
Rar au fost citate echimoze (vânătăi), granuloame sau infecții. Tratamentul durează în medie 30 minute și este nedureros.

Juvederm, Teosial, Restylane sunt câteva dintre denumirile sub care se comercializează acidul hyaluronic, în funcție de firma producătoare.