joi, 22 decembrie 2016

Despre riduri…..


Ridurile se regăsesc exclusiv în zona feței, iar în celelalte zone ale corpului se numesc pliuri.

Ridurile sunt de două tipuri: de expresie, care se formează datorită activității musculare repetate, iar al doilea tip de riduri fiind cele care se formează datorita excesului de piele la față, care nu mai are elasticitate și se plicaturează.

Cunoașterea acestor două fenomene de apariție a ridurilor ne permite să tratăm diferit, în funcție de necesități, fiecare zonă de pe față.

Ridurile de expresie sunt primele care apar. Pe frunte, la colțul extern al ochiului și mai apoi pe pleoapa inferioară.

Vârsta la care apar aceste prime riduri este de aproximativ 30 ani. În mimică acestea sunt evidente, dar când mușchiul se relaxează, ele dispar. Cu timpul însă, acestea se adâncesc datorită mișcărilor repetate și chiar în repaos devin vizibile, astfel fizionomia căpătând un aspect mai bătrân.

Procedurile cosmetice încetinesc evoluția ridurilordar nu le pot șterge. În regiunile cu mobilitate mimică foarte mare, produsele cosmetice par a nu avea efect (pentru ridurile verticale dintre sprâncene sau cele orizontale de pe frunte).

Din fericire acestor tipuri de riduri li se adresează … Botox-ul. Este un tratament “magic” care este capabil să întoarcă clepsydra timpului și să șteargă aceste riduri de expresie prin oprirea activității mușchilor din această zonă.