luni, 19 decembrie 2016

Mezoterapia


Mezoterapia este o procedură medicală interesantă, descoperită în 1952 de medicul francez Michel Pistor, care este folosită de femeile din întreaga lume pentru a le ajuta la îmbunătățirea texturii pielii, revitalizarea și crearea unui
aspect „fresh” al pielii de pe față.

Mezoterapia facială („skin needling”) constă în micro injecții cu ingredientele necesare organismului nostru (pielii) pentru a produce propriul nostru colagen.

Procedeul se realizează cu ajutorul DERMAPEN-ului. Acesta este un dispozitiv ca un creion care în varf are micro-ace. Prin pătrunderea acestora în piele (în straturile cele mai superficiale ale pielii) creează micropori, facilitând absorbția substanțelor active dintr-o substanță specială care se aplică inițial pe piele. În piele vor pătrunde astfel un cocktail de substanțe nutritive și  ingrediente active revitalizante (vitamine, minerale, acid hialuronic), destinate re-energizării țesutului, să ajute și să stimuleze metabolismul pielii, producând colagen.

Se ameliorează  schimbările create de procesul de îmbătranire prin stimularea  formării de colagen propriu în dermul profund.

   Întrebări  frecvente:

Ce produs se recomandă pentru obținerea celui mai bun efect?

R: Rezultate excelente s-au obținut prin folosirea MixYal Dimaension în combinație cu Dermapen-ul. MixYal Dimaension este un cocktail de substanțe foarte active cu rezultate extraordinare! (http://www.yalart.com/site/en/products/kos-method/mixyal-dimaension.html)

Efectul este evident după prima ședință?

R: da, efectul este evident după prima ședință. Cu toate acestea, efectul optim se obține după  4 ședințe, efectul fiind  unul cumulat.

Cât durează efectul?

R: depinde de stilul de viață al fiecăruia și de îngrijirea ulterioară a tenului.

O dată instituit acest tratament, este necesar repetarea lui la un anumit interval de timp?

R: Tratamentul  poate fi repetat ori de câte ori pacienta dorește.

Tratamentul este dureros?

R: Nu, tratamentul este nedureros și nesângerând. Microacele care pătrund în piele acționează doar pe straturile foarte superficiale, fără a intra în profunzime.

Care sunt efectele adverse sau posibilele complicații?

R: Complicațiile imediate pot fi o ușoară roseață, un edem (umflatură) moderată a zonei tratate.  Acestea sunt tranzitorii și se remit cel mai târziu în 24h de la tratament.
Pacienții cu teren alergic trebuie să declare acest lucru.
Deoarece nu s-au efectuat studii în ceea ce privește femeile gravide, nu recomandăm acest tratament în perioada sarcinii.

Voi putea sa imi reiau activitățile zilnice imediat după tratament?

R: Da, desigur, zonele tratate  vor fi puțin modificate la culoare (roșeață), dar pacientul poate merge la serviciu  după două ore de la terminarea ședinței de mezoterapie. Oricum, pentru cele mai bune efecte este indicat ca fața să nu se spele 8-10 ore după tratament, deci este bine ca tratamentul să se facă la sfârșitul zilei. Porii fiind deschiși, praful și poluarea trebuie evitate.

Există afecțiuni medicale în  care este contra-indicat  tratamentul de mezoterapie?

R: Da, tratamentul este contraindicat la pacienții cu alergii multiple sau alte afecțiuni cum ar fi afecțiunile cardiace, hipertiroidismul, dermografia, etc. Medicul  Dumneavoastră va discuta toate acestea înaintea instituirii oricărui tratament.