miercuri, 14 decembrie 2016

Tratamentul PRP (Terapia Dracula)


PRP - (Platelet rich plasma) este un  preparat autolog concentrat de trombocite și factori de creștere, utilizat în diverse domenii medicale, inclusiv în Medicina Sportivă , Chirurgia plastică , vindecarea plăgilor , Estetică și Dermatologie.

Trombocitele fiind o sursă naturală de factori de creștere, PRP-ul este folosit  pentru  vindecarea rănilor și regenerarea rapidă a țesutului moale, prin furnizarea factorilor de creștere la concentrații ridicate la locul de tratat.

La activare, plachetele eliberează factori de creștere și alte molecule stocate în componența  lor, care fac parte din procesul natural de vindecare.  Acești factori de creștere au rol de regenerare: factorul de creștere derivat din trombocite ( PDGF ), factorul de creștere epidermică ( FEG ) , factorul de creștere a endoteliului vascular ( VEGF ), etc. Aceste molecule reglementează  cascada de vindecare, inclusiv procesele de remodelare a inflamației, proliferarea celulelor, reepitelizare si angiogeneză .

PRP-ul este obținut  dintr-un  mic eșantion din sângele pacientului. Trombocitele se separă apoi prin centrifugare și se injectează pe zona de tratat.

Tratamentul PRP pentru rejuvenarea facială este un procedeu relativ simplu care oferă o satisfactie deosebită pacientului prin împrospătarea texturii epidermului și ameliorarea proceselor de îmbătrânire.

Procedeul se realizează sub anestezie locală prin aplicarea de creme anestezice pe zona tratată.

Efectele secundare sunt minore și sunt reprezentate de roșeață și arareori echimoze care se remit în 2-3 zile.
Tratamentul poate fi repetat la intervale de câteva luni.